Vet bevriezen

Wat is vet bevriezen?

Vet bevriezen, ook bekend als Cryolipolyse, is een niet-chirurgische cosmetische behandeling om overtollig lichaamsvet of cellulitis verminderen. De behandeling wordt vaak gebruikt voor probleemgebieden waar vet moeilijk weg te krijgen is met sporten en diëten zoals bij de buik, billen, dijen, benen en armen. Het is de beste manier om plaatselijk vet aan te pakken en te verliezen zonder rekening te hoeven houden met een herstelperiode en het ontstaan van littekens.

Vet bevriezen

Hoe werkt bevriezen van vet?

Tijdens het bevriezen van vet wordt een speciaal apparaat op het te behandelen gebied van het lichaam geplaatst, zoals buik, dijen benen, armen of billen. Dit apparaat koelt het gebied af tot lage temperaturen die de vetcellen beschadigt zonder de omliggende weefsels te beschadigen. De vetcellen worden bevroren waardoor ze afsterven en afgevoerd kunnen worden door het lichaam. Een deel van het vet wordt direct afgevoerd door het lymfesysteem, terwijl het andere deel daarna geleidelijk aan wordt afgevoerd.

Werkt vet bevriezen?

Helpt vet bevriezen echt? De resultaten van vet bevriezen verschillen per persoon. Het is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid vet in het behandelde gebied en de individuele reactie van het lichaam. De ene persoon heeft misschien wat meer behandelingen nodig dan de ander. Hoewel vet bevriezen voor sommige mensen effectief kan zijn in het verminderen van hardnekkig vet, zijn de resultaten niet altijd voorspelbaar en kunnen deze variëren. Het is geen wondermiddel voor gewichtsverlies en moet worden gecombineerd met een gezonde levensstijl voor een optimaal resultaat. Bij Kristal Skin & Laser Clinic kun jij terecht voor een gratis intakegesprek waarin we samen de mogelijkheden bespreken en jou voorzien van het juiste advies.

Voordelen vet bevriezen

Het bevriezen van vet heeft verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een chirurgische ingreep. Ten eerste is het een niet-invasieve procedure, wat betekent dat er geen chirurgische ingreep of operatie nodig is. Hierdoor blijven er geen littekens achter en is de hersteltijd minimaal. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om plaatselijk vet te verliezen in specifieke probleemgebieden. Daarenboven kunnen de resultaten geleidelijk optreden, waardoor een natuurlijk ogend effect ontstaat.

Is vet bevriezen gevaarlijk?

Over het algemeen is vet bevriezen niet gevaarlijk, mits het door een ervaren en professionele huidtherapeut wordt uitgevoerd. Het risico op infecties of complicaties is aanzienlijk minder dan bijvoorbeeld bij een chirurgische ingreep. Er kunnen enkele bijwerkingen optreden, zoals roodheid, blauwe plekken of gevoelloosheid in het behandelde gebied, maar deze verdwijnen meestal binnen enkele dagen tot weken.

cryolipolyse

Nadelen vet bevriezen

Wat zijn de nadelen van vet bevriezen? Vet bevriezen heeft enkele nadelen. Ten eerste is het geen geschikte optie voor algemeen gewichtsverlies, maar eerder bedoeld voor de reductie van lokaal vet in specifieke probleemgebieden. Hierbij geldt ook dat er voor een optimaal resultaat alsnog een gezond eetpatroon aangenomen dient te worden. Daarnaast kunnen er zoals hierboven genoemd enkele bijwerkingen ontstaan zoals tijdelijke roodheid, blauwe plekken, gevoelloosheid en zwelling in het behandelde gebied. Tot slot kan vet laten bevriezen kostbaar zijn wanneer er meerdere sessies nodig zijn.

Vet bevriezen prijs

Benieuwd hoe duur vet bevriezen is? De kosten voor vet bevriezen zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals, de locatie van de kliniek, de apparatuur, het behandelgebied, de ervaring van de behandelaar en het aantal sessies. Daarnaast betaal je bij Cryo vet bevriezen per zone. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om vet te bevriezen bij je buik, armen of benen. Hoe meer zones, hoe hoger de kosten voor vet bevriezen zullen zijn. In ons andere artikel vertellen we je alles over de kosten voor vet bevriezen en waar je precies op moet letten.

Het is belangrijk dat je altijd kiest voor een ervaren en gecertificeerde kliniek en niet meteen naar de eerste en goedkoopste kliniek gaat die je tegenkomt. Zo weet je altijd zeker dat je op een veilige manier behandeld wordt. Plan verschillende intakegesprekken in en ontdek welke kliniek het beste bij jou past en waar jij je het meest op je gemak voelt. Ben je benieuwd naar de prijzen voor vet bevriezen bij Kristal Skin & Laser Clinic? Bekijk hier al onze tarieven.

Vet bevriezen thuis

Kan je ook zelf vet bevriezen met ijs thuis? Helaas is het niet mogelijk om zelf vet te bevriezen met ijs thuis. De apparatuur die gebruikt wordt in de kliniek zorgt ervoor dat het vet bevriest tot wel -9°C. Een ijsklontje kan niet tot deze temperaturen komen en is dus niet koud genoeg om het vet echt te bevriezen. Hierdoor zal het dus weinig effect hebben. Daarnaast kan het zelfs gevaarlijk zijn en leiden tot beschadigingen op de huid wanneer je niet goed oppast. Ga dus nooit zelf aan de slag met ijs en verkoelende elementen maar laat dit altijd door een professional doen.

Vet bevriezen Amsterdam

Ben je op zoek naar een ervaren en professionele huidkliniek voor vet bevriezen in Amsterdam? Kristal Skin & Laser Clinic is dé huidkliniek voor zowel cosmetische als medische huidbehandelingen. Al onze huidtherapeuten zijn ervaren en gecertificeerd waardoor wij jou altijd op een veilige manier kunnen behandelen. Wil je meer weten over afvallen door middel van vet bevriezing? Tijdens een gratis intakegesprek helpen we je graag verder met al je vragen en kunnen wij jou voorzien van het beste advies. Plan hier direct een gratis intakegesprek in, dan zien we je graag snel terug bij ons in de kliniek.

De beste zorg voor jouw huid

Bent u op zoek naar een clinic die uw huid weer laat stralen?

Bij Kristal Skin & Laser Clinic bent u aan het juiste adres. Plan dircet een intakegesprek in en wij bespreken met u de beste oplossing