Vaatlaser

Bent u opzoek naar een professionele huidtherapiepraktijk? Zowel cosmetische als medische huidbehandelingen.

✓ Bel ons op 020-6163509
✓ Mail ons naar info@kristalskinclinic.nl
✓ Telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00

Vaatlaser

Bezemrijsvarices zijn chronisch verwijde oppervlakkig adertjes op de benen, die ontstaan door het verslappen van de vaatwandjes. De afzonderlijke spatadertjes zijn een paar millimeter lang maar samen vormen ze bundels van aderen in de benen. Zo is ook de naam ontstaan. Dunne bezemrijsvarices zijn helderrood. Als ze groter worden, krijgen ze een blauwe tint.

Vaak ontstaat het met het ouder worden, maar ook door hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap. Daarnaast speelt erfelijke aanleg een grote rol en het hebben van een staand beroep. De kleinere, vaat paars/rode vaatjes ontstaan meestal spontaan, maar kunnen ook door de diepere spataderen veroorzaakt worden. Er kan veel druk op het bindweefsel worden gezet door diepe spataderen, waardoor het de oppervlakkige kleine vaatjes kan belasten. Gelukkig zijn bezemrijsvarices in veel gevallen onschadelijk en vormen ze meestal enkel een cosmetisch probleem. Heb je alleen last van oppervlakkige vaatjes, dan is er meestal geen probleem te vinden in de bloedsomloop van de benen en zijn deze prima behandelbaar!

Indicaties

De behandeling

Bezemrijsvarices zijn goed te behandelbaar met laserapparatuur. Door middel van de Nd:YAG laser wordt er een lichtpuls met warmte afgegeven in de huid die in de bloedvaatjes dringt en deze vernietigt. Hierbij wordt de omliggende huid niet beschadigd. Door de warmte die in de adertjes ontstaat, stolt het bloed en wordt het beenvaatje vernietigd waarna het verdwijnt. Vaak wordt deze laserbehandeling gedaan als aanvullende behandeling op sclerocompressie-therapie, of te wel het wegspuiten van spataders).

Met de SplendorX Nd:YAG laser kunnen we kleine rode, blauwe of paarse vaatjes op de benen behandelen. Wij blijven tijdens het laseren boven de enkels, omdat de voeten vaak beschikken over onmisbare vaatjes en veel botoppervlakte. De behandeling is goed te verdragen, waardoor het zonder verdoving kan plaatsvinden. De laser voelt als een elastiekje die tegen je huid aan schiet en wordt niet als erg pijnlijk ervaren. De Nd:YAG laser is een bewezen effectieve en veilige manier om oppervlakkige beenvaatjes weg te halen, die nauwelijks complicaties of klachten geeft.

Na een laser behandeling adviseren wij om compressie kousen te gaan dragen, om de groei van deze oppervlakkige vaatjes te voorkomen. Hierbij hoeven het niet per se strakke dikke therapeutische elastische kousen te zijn, maar een compressie kous van een klasse 1 is al voldoende. Deze kunnen we speciaal voor u aanmeten tijdens een behandeling, om het resultaat van de laser zo groot mogelijk te maken.

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid van de vaatjes die aanwezig zijn. Ook speelt de plek op de huid een rol en het resultaat dat gewenst wordt. Vaak wordt er 4 tot 5 behandelingen geadviseerd, waarbij 70% (of meer) van de adertjes gereduceerd kunnen worden.

Helaas kunnen op den duur wel weer nieuwe vaatjes ontstaan, op dezelfde of een andere plek, door genetische aanleg. Daarom adviseren we om tijdig terug te komen voor onderhoudsbehandelingen om erger te voorkomen! Het dragen van compressie kousen in combinatie met deze lasertherapie zorgt ervoor dat de vaatjes minder zichtbaar worden en dat deze bezemrijsvarices minder snel terugkomen/ontstaan.

Waarom Kristal Skin & Laser Clinic?

Benieuwd waarom Kristal Skin & Laser Clinic u het beste kan helpen? Onze huidtherapeuten hebben ruime ervaring en beschikken over de juiste kennis zodat we elk huidtype op een veilige manier kunnen behandelen.

Ruime kennis en ervaring

Wij werken uitsluitend met ervaren en gediplomeerde huidtherapeuten. Daarnaast zijn onze huidtherapeuten BIG geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici.

Grote diversiteit aan huidbehandelingen

U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan huidbehandelingen voor zowel medische als cosmetische huidproblemen.

Veel ervaring met de getinte huid

Bij Kristal Skin & Laser Clinic hebben we ruime ervaring en de juiste apparatuur om de getinte huid op een veilige & effectieve manier te kunnen behandelen.

Vaatlaser? Plan vrijblijvend een intakegesprek in met onze huidtherapeuten zodat wij u direct verder kunnen helpen.

Hoe gaan wij te werk?

Voordat we aan de slag gaan met uw behandeling kunt u altijd langskomen voor een intake gesprek. Bekijk hier welke stappen wij samen doorlopen.

1. Afspraak inplannen

Je kunt gemakkelijk zelf een afspraak inplannen voor een intakegesprek via onze website of via het online afsprakensysteem, of u kunt bellen naar 020-6163509

2. Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek bekijken we uw situatie en uw huid, bespreken we de behandelmogelijkheden, geven we u informatie over de desbetreffende behandeling en kunt u natuurlijk al uw vragen stellen. Ook kan er gekozen worden om tijdens dit eerste gesprek een huidscan te maken met de Observ, dit hangt ervan af om wat voor een huidprobleem het gaat. We stellen voor u een persoonlijk behandelplan op en geven we u alvast een prijsindicatie.

3. Behandeling

Wanneer de behandeling wensbaar is kunnen we aan de slag gaan met de eerste behandeling. U kunt van te voren nog al uw vragen stellen en we vertellen u nogmaals wat u van de behandeling kunt verwachten en hoe de behandeling in zijn werking gaat. Daarna kan de behandeling van start gaan.

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen we u graag verder. U kunt ons bereiken door te bellen naar 020-6163509 of een mail te sturen naar info@kristalskinclinic.nl. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug om al uw vragen te beantwoorden.

"Wij zijn allemaal enorm geïnteresseerd in alles wat met de huid te maken heeft en wij willen graag iedereen helpen om zich helemaal zelfverzekerd te kunnen voelen in zijn of haar eigen huid."

Maryam Rahmatian

Huid- en oedeemtherapeut/ eigenaresse, Kristal Skin & Laser Clinic

Vaatlaser?

Meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder tijdens een intake gesprek. Plan een afspraak in zodat onze huidtherapeuten u kunnen voorzien van het beste advies

Vaatlaser?

Meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder tijdens een intake gesprek. Plan een afspraak in zodat onze huidtherapeuten u kunnen voorzien van het beste advies