Chirurgische littekens

Bent u opzoek naar een professionele huidtherapiepraktijk? Zowel cosmetische als medische huidbehandelingen.

✓ Bel ons op 020-6163509
✓ Mail ons naar info@kristalskinclinic.nl
✓ Telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00

Chirurgische littekens

Littekens worden gevormd na diepe beschadiging van de huid. Wanneer alleen de opperhuid wordt beschadigd, bijvoorbeeld bij een oppervlakkige schaafwond, zullen geen littekens optreden. Wanneer ook de lederhuid bij het letsel is betrokken, zal de huid zich herstellen met achterlating van een litteken. Het littekenweefsel bestaat uit collageen (bindweefsel). In de meeste gevallen geeft een litteken weinig problemen. Toch kan in sommige gevallen een litteken, afhankelijk van de grootte, locatie en het uiterlijk, leiden tot (ernstige) cosmetische en psychosociale problemen. Een litteken ziet er in het begin wat dik en rood eruitzien. Dit trekt geleidelijk weg. Echter kan het tot 18 maanden voordat het litteken geleidelijk aan smaller en minder opvallend.

De littekens kunnen worden onderverdeeld in de volgende soorten:

  • Atrofische littekens: Deze littekens zijn te herkennen aan het verzonken uiterlijk. De huid is op de plaats van het litteken dunner en ziet er meer doorschijnend uit. De oorzaak van het ontstaan van een atrofisch litteken is wanneer er een verstoring ontstaat in het normale genezingsproces, waardoor er een verminderde aanmaak van bindweefsel ontstaat. Dit soort littekens wordt veelal gezien bij mensen die last hebben gehad van acne. De behandelmogelijkheden zijn microdermabrasie, microneedling of fractionele laser.
  • Hypertrofische littekens: Deze littekens zijn verheven. Dit ontstaat doordat er te veel collageen weefsel aanwezig is. De hypertrofie ontstaat circa 3 weken na de verwonding en kan in een periode van een aantal maanden tot zeker een jaar dikker worden. Voorkeurslocaties van hypertrofische littekens zijn de borst, schouders, armen en nek. Dit soort litteken wordt veelal gezien bij jonge mensen. De behandelmogelijkheden zijn littekenmassage, microneedling of fractionele laser.
  • Keloid littekens: Deze littekens kenmerken zich door zijn verhevenheid die buiten het oorspronkelijke litteken treedt. De littekens zijn aanvankelijk rood van kleur maar worden vaak later lichter van kleur. Voorbeelden van oorzaken welke aanleiding kunnen geven tot keloïd littekens zijn: operatielitteken, brandwond, tatoeages, piercings, vaccinatie of acne littekens. Tevens speelt erfelijkheid en aanleg een rol. Zo worden dit soort litteken veelal gezien bij mensen met een donker huidtype. Behandeling van dit soort littekens kan lastig zijn. Omdat een kans bestaat dat meer littekenweefsel aangemaakt kan worden met de behandelingen.

Waarom Kristal Skin & Laser Clinic?

Benieuwd waarom Kristal Skin & Laser Clinic u het beste kan helpen? Onze huidtherapeuten hebben ruime ervaring en beschikken over de juiste kennis zodat we elk huidtype op een veilige manier kunnen behandelen.

Ruime kennis en ervaring

Wij werken uitsluitend met ervaren en gediplomeerde huidtherapeuten. Daarnaast zijn onze huidtherapeuten BIG geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici.

Grote diversiteit aan huidbehandelingen

U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan huidbehandelingen voor zowel medische als cosmetische huidproblemen.

Veel ervaring met de getinte huid

Bij Kristal Skin & Laser Clinic hebben we ruime ervaring en de juiste apparatuur om de getinte huid op een veilige & effectieve manier te kunnen behandelen.

Chirurgische littekens? Plan vrijblijvend een intakegesprek in met onze huidtherapeuten zodat wij u direct verder kunnen helpen.

Hoe gaan wij te werk?

Voordat we aan de slag gaan met uw behandeling kunt u altijd langskomen voor een intake gesprek. Bekijk hier welke stappen wij samen doorlopen.

1. Afspraak inplannen

Je kunt gemakkelijk zelf een afspraak inplannen voor een intakegesprek via onze website of via het online afsprakensysteem, of u kunt bellen naar 020-6163509

2. Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek bekijken we uw situatie en uw huid, bespreken we de behandelmogelijkheden, geven we u informatie over de desbetreffende behandeling en kunt u natuurlijk al uw vragen stellen. Ook kan er gekozen worden om tijdens dit eerste gesprek een huidscan te maken met de Observ, dit hangt ervan af om wat voor een huidprobleem het gaat. We stellen voor u een persoonlijk behandelplan op en geven we u alvast een prijsindicatie.

3. Behandeling

Wanneer de behandeling wensbaar is kunnen we aan de slag gaan met de eerste behandeling. U kunt van te voren nog al uw vragen stellen en we vertellen u nogmaals wat u van de behandeling kunt verwachten en hoe de behandeling in zijn werking gaat. Daarna kan de behandeling van start gaan.

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen we u graag verder. U kunt ons bereiken door te bellen naar 020-6163509 of een mail te sturen naar info@kristalskinclinic.nl. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug om al uw vragen te beantwoorden.

"Wij zijn allemaal enorm geïnteresseerd in alles wat met de huid te maken heeft en wij willen graag iedereen helpen om zich helemaal zelfverzekerd te kunnen voelen in zijn of haar eigen huid."

Maryam Rahmatian

Huid- en oedeemtherapeut/ eigenaresse, Kristal Skin & Laser Clinic

Chirurgische littekens?

Meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder tijdens een intake gesprek. Plan een afspraak in zodat onze huidtherapeuten u kunnen voorzien van het beste advies

Chirurgische littekens?

Meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder tijdens een intake gesprek. Plan een afspraak in zodat onze huidtherapeuten u kunnen voorzien van het beste advies