Manuele lymfedrainage (MLD)

Bent u opzoek naar een professionele huidtherapiepraktijk? Zowel cosmetische als medische huidbehandelingen.

✓ Bel ons op 020-6163509
✓ Mail ons naar info@kristalskinclinic.nl
✓ Telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00

Manuele lymfedrainage (MLD)

Manuele lymfedrainage (MLD) is een zachte, ritmisch uitgevoerde massagetechniek op de huid die zorgt voor het afvoeren van lymfevocht. Door milde rek op de huid te geven opent het netwerk van lymfevaatjes zich waardoor vocht en afvalstoffen versneld worden afgevoerd. Tijdens deze MLD behandeling geven wij graag tips om zelfstandig lymfeknopen te kunnen aanzetten, zodat zelfmanagement wordt gestimuleerd. Naast de behandeling is het dragen van therapeutische elastische kousen erg van belang.

Indicaties

 • Lymfoedeem
 • Lipoedeem
 • Nazorg borstkanker
 • Posttraumatisch oedeem
 • De behandeling

  Het behandeltraject van oedeemtherapie is afhankelijk van het soort oedeem en de ernst van de klachten. Vaak wordt er gestart met 1a2x in de week een oedeembehandeling. Deze kan uit manuele lymfedrainage bestaan, maar ook de lymphapress en endermologie (LPG) worden afgewisseld uitgevoerd. Er wordt gekeken naar een realistische manier om thuis aan zelfmanagement te doen en er worden bewegingsoefeningen meegegeven. Tijdens het behandeltraject worden er vaak therapeutische elastische kousen aangemeten. Als er vooruitgang zit in de oedeembehandelingen, kan er langzaam worden afgebouwd. Hierna wordt de oedeemtherapie als onderhoud gezien.

  Waarom Kristal Skin & Laser Clinic?

  Benieuwd waarom Kristal Skin & Laser Clinic u het beste kan helpen? Onze huidtherapeuten hebben ruime ervaring en beschikken over de juiste kennis zodat we elk huidtype op een veilige manier kunnen behandelen.

  Ruime kennis en ervaring

  Wij werken uitsluitend met ervaren en gediplomeerde huidtherapeuten. Daarnaast zijn onze huidtherapeuten BIG geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici.

  Grote diversiteit aan huidbehandelingen

  U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan huidbehandelingen voor zowel medische als cosmetische huidproblemen.

  Veel ervaring met de getinte huid

  Bij Kristal Skin & Laser Clinic hebben we ruime ervaring en de juiste apparatuur om de getinte huid op een veilige & effectieve manier te kunnen behandelen.

  Manuele lymfedrainage (MLD)? Plan vrijblijvend een intakegesprek in met onze huidtherapeuten zodat wij u direct verder kunnen helpen.

  Hoe gaan wij te werk?

  Voordat we aan de slag gaan met uw behandeling kunt u altijd langskomen voor een intake gesprek. Bekijk hier welke stappen wij samen doorlopen.

  1. Afspraak inplannen

  Je kunt gemakkelijk zelf een afspraak inplannen voor een intakegesprek via onze website of via het online afsprakensysteem, of u kunt bellen naar 020-6163509

  2. Intake gesprek

  Tijdens het intakegesprek bekijken we uw situatie en uw huid, bespreken we de behandelmogelijkheden, geven we u informatie over de desbetreffende behandeling en kunt u natuurlijk al uw vragen stellen. Ook kan er gekozen worden om tijdens dit eerste gesprek een huidscan te maken met de Observ, dit hangt ervan af om wat voor een huidprobleem het gaat. We stellen voor u een persoonlijk behandelplan op en geven we u alvast een prijsindicatie.

  3. Behandeling

  Wanneer de behandeling wensbaar is kunnen we aan de slag gaan met de eerste behandeling. U kunt van te voren nog al uw vragen stellen en we vertellen u nogmaals wat u van de behandeling kunt verwachten en hoe de behandeling in zijn werking gaat. Daarna kan de behandeling van start gaan.

  Heeft u een vraag?

  Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen we u graag verder. U kunt ons bereiken door te bellen naar 020-6163509 of een mail te sturen naar info@kristalskinclinic.nl. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug om al uw vragen te beantwoorden.

  "Wij zijn allemaal enorm geïnteresseerd in alles wat met de huid te maken heeft en wij willen graag iedereen helpen om zich helemaal zelfverzekerd te kunnen voelen in zijn of haar eigen huid."

  Maryam Rahmatian

  Huid- en oedeemtherapeut/ eigenaresse, Kristal Skin & Laser Clinic

  Manuele lymfedrainage (MLD)?

  Meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder tijdens een intake gesprek. Plan een afspraak in zodat onze huidtherapeuten u kunnen voorzien van het beste advies

  Manuele lymfedrainage (MLD)?

  Meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder tijdens een intake gesprek. Plan een afspraak in zodat onze huidtherapeuten u kunnen voorzien van het beste advies