Acne littekens

Bent u opzoek naar een professionele huidtherapiepraktijk? Zowel cosmetische als medische huidbehandelingen.

✓ Bel ons op 020-6163509
✓ Mail ons naar info@kristalskinclinic.nl
✓ Telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00

Acne littekens

Nadat acne flink ontstoken is geraakt kunnen er littekens achterblijven op de huid. Dit kan zich uiten in rest acne (rode vlekjes), oppervlakkige kleine littekens en/of diepere littekens. Na acne ontstaan er vaak atrofische littekens, die wat gezonken in de huid liggen. Dit type litteken ontstaat wanneer het normale genezingsproces wordt verstoord waardoor er onvoldoende nieuw huidmateriaal wordt aangemaakt.

Atrofische littekens kun je onderscheiden in 3 types, namelijk:

  • Icepick littekens. Dit zijn puntvormige en diepere littekentjes of putjes in de huid. De opening is daarbij wijder dan het diepere puntje waardoor er een V vorm ontstaan (ice pick = ijspegeltje)
  • Boxcar. Dit zijn ronde of ovale littekens met scherpe verticale randjes. Deze littekens zijn wijder aan het oppervlakte vergeleken met ice pick littekens, en vormen vaak een U vorm met een brede basis. Boxcar littekens kunnen oppervlakkig of diep zijn.
  • Rolling littekens. Typisch hiervoor zijn de bandvormige diepe of oppervlakkige inzakkingen in de huid die vaak wijder zijn dan 4 tot 5 mm. Ze hebben vaak een M vorm.

Deze littekens kunnen verergeren door krabben en zelf comedonen (mee-eters) uit te drukken. Daarnaast kan hyperpigmentatie een gevolg zijn van acne, geen goede zonbeschermingsfactoren en schade aan de huid. Er zijn veel behandelmogelijkheden voor acne llittekens, zoals chemische peelings, microneedling, TCA cross en de fractionele laser.

Waarom Kristal Skin & Laser Clinic?

Benieuwd waarom Kristal Skin & Laser Clinic u het beste kan helpen? Onze huidtherapeuten hebben ruime ervaring en beschikken over de juiste kennis zodat we elk huidtype op een veilige manier kunnen behandelen.

Ruime kennis en ervaring

Wij werken uitsluitend met ervaren en gediplomeerde huidtherapeuten. Daarnaast zijn onze huidtherapeuten BIG geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici.

Grote diversiteit aan huidbehandelingen

U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan huidbehandelingen voor zowel medische als cosmetische huidproblemen.

Veel ervaring met de getinte huid

Bij Kristal Skin & Laser Clinic hebben we ruime ervaring en de juiste apparatuur om de getinte huid op een veilige & effectieve manier te kunnen behandelen.

Acne littekens? Plan vrijblijvend een intakegesprek in met onze huidtherapeuten zodat wij u direct verder kunnen helpen.

Hoe gaan wij te werk?

Voordat we aan de slag gaan met uw behandeling kunt u altijd langskomen voor een intake gesprek. Bekijk hier welke stappen wij samen doorlopen.

1. Afspraak inplannen

Je kunt gemakkelijk zelf een afspraak inplannen voor een intakegesprek via onze website of via het online afsprakensysteem, of u kunt bellen naar 020-6163509

2. Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek bekijken we uw situatie en uw huid, bespreken we de behandelmogelijkheden, geven we u informatie over de desbetreffende behandeling en kunt u natuurlijk al uw vragen stellen. Ook kan er gekozen worden om tijdens dit eerste gesprek een huidscan te maken met de Observ, dit hangt ervan af om wat voor een huidprobleem het gaat. We stellen voor u een persoonlijk behandelplan op en geven we u alvast een prijsindicatie.

3. Behandeling

Wanneer de behandeling wensbaar is kunnen we aan de slag gaan met de eerste behandeling. U kunt van te voren nog al uw vragen stellen en we vertellen u nogmaals wat u van de behandeling kunt verwachten en hoe de behandeling in zijn werking gaat. Daarna kan de behandeling van start gaan.

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen we u graag verder. U kunt ons bereiken door te bellen naar 020-6163509 of een mail te sturen naar info@kristalskinclinic.nl. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug om al uw vragen te beantwoorden.

"Wij zijn allemaal enorm geïnteresseerd in alles wat met de huid te maken heeft en wij willen graag iedereen helpen om zich helemaal zelfverzekerd te kunnen voelen in zijn of haar eigen huid."

Maryam Rahmatian

Huid- en oedeemtherapeut/ eigenaresse, Kristal Skin & Laser Clinic

Acne littekens?

Meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder tijdens een intake gesprek. Plan een afspraak in zodat onze huidtherapeuten u kunnen voorzien van het beste advies

Acne littekens?

Meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder tijdens een intake gesprek. Plan een afspraak in zodat onze huidtherapeuten u kunnen voorzien van het beste advies