Keratosis Pilaris

Bent u opzoek naar een professionele huidtherapiepraktijk? Zowel cosmetische als medische huidbehandelingen.

✓ Bel ons op 020-6163509
✓ Mail ons naar info@kristalskinclinic.nl
✓ Telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00

Keratosis Pilaris

Keratosis Pilaris is een onschuldige, niet besmettelijke, huidklacht waarbij er sprake is van allemaal kleine verstoppingen in de huid wat zich uit als ruwe rode bultjes. Sommige vergelijken de huid zelfs met schuurpapier. Het ontstaat door een verstopping in de haarzakjes waar keratine achterblijft. Keratine is een eiwit dat in de bovenste huidlaag zit en ervoor zorgt dat de huid taai en waterafstotend blijft. Mensen die last hebben van keratosis pilaris maken eigenlijk te veel keratine aan, omdat de huidcellen (keratinocyten) te snel rijpen. Deze overmatige productie van keratine kunnen de haarzakjes niet voldoende afvoeren, waardoor er verstoppingen achterblijven. En zo ook die vervelende ruwe rode bultjes ontstaan.

De plek waar de meeste klachten voorkomen, is op de bovenarmen. Maar de bultjes kunnen ook wel op de bovenbenen, rug, billen en/of wangen voorkomen. Vaak is de kans groot dat je het ontwikkelt als het in de familie voorkomt, door een genetisch component. Ook zien we het vaker bij mensen die last hebben van eczeem of allergieën.

Keratosis pilaris is jammer genoeg niet volledig te genezen, maar de roodheid en de ruwe bultjes kunnen wel verminderd worden met het juiste productgebruik en aanvullende behandelingen. Therapeutische behandelingen die wij aan jou kunnen aanbieden zijn: chemische peelings (vaak wordt er gekozen voor een glycolzuur of salicylzuur peeling), microdermabrasie en/of microneedling.

Waarom Kristal Skin & Laser Clinic?

Benieuwd waarom Kristal Skin & Laser Clinic u het beste kan helpen? Onze huidtherapeuten hebben ruime ervaring en beschikken over de juiste kennis zodat we elk huidtype op een veilige manier kunnen behandelen.

Ruime kennis en ervaring

Wij werken uitsluitend met ervaren en gediplomeerde huidtherapeuten. Daarnaast zijn onze huidtherapeuten BIG geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici.

Grote diversiteit aan huidbehandelingen

U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan huidbehandelingen voor zowel medische als cosmetische huidproblemen.

Veel ervaring met de getinte huid

Bij Kristal Skin & Laser Clinic hebben we ruime ervaring en de juiste apparatuur om de getinte huid op een veilige & effectieve manier te kunnen behandelen.

Keratosis Pilaris? Plan vrijblijvend een intakegesprek in met onze huidtherapeuten zodat wij u direct verder kunnen helpen.

Hoe gaan wij te werk?

Voordat we aan de slag gaan met uw behandeling kunt u altijd langskomen voor een intake gesprek. Bekijk hier welke stappen wij samen doorlopen.

1. Afspraak inplannen

Je kunt gemakkelijk zelf een afspraak inplannen voor een intakegesprek via onze website of via het online afsprakensysteem, of u kunt bellen naar 020-6163509

2. Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek bekijken we uw situatie en uw huid, bespreken we de behandelmogelijkheden, geven we u informatie over de desbetreffende behandeling en kunt u natuurlijk al uw vragen stellen. Ook kan er gekozen worden om tijdens dit eerste gesprek een huidscan te maken met de Observ, dit hangt ervan af om wat voor een huidprobleem het gaat. We stellen voor u een persoonlijk behandelplan op en geven we u alvast een prijsindicatie.

3. Behandeling

Wanneer de behandeling wensbaar is kunnen we aan de slag gaan met de eerste behandeling. U kunt van te voren nog al uw vragen stellen en we vertellen u nogmaals wat u van de behandeling kunt verwachten en hoe de behandeling in zijn werking gaat. Daarna kan de behandeling van start gaan.

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen we u graag verder. U kunt ons bereiken door te bellen naar 020-6163509 of een mail te sturen naar info@kristalskinclinic.nl. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug om al uw vragen te beantwoorden.

"Wij zijn allemaal enorm geïnteresseerd in alles wat met de huid te maken heeft en wij willen graag iedereen helpen om zich helemaal zelfverzekerd te kunnen voelen in zijn of haar eigen huid."

Maryam Rahmatian

Huid- en oedeemtherapeut/ eigenaresse, Kristal Skin & Laser Clinic

Keratosis Pilaris?

Meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder tijdens een intake gesprek. Plan een afspraak in zodat onze huidtherapeuten u kunnen voorzien van het beste advies

Keratosis Pilaris?

Meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder tijdens een intake gesprek. Plan een afspraak in zodat onze huidtherapeuten u kunnen voorzien van het beste advies