Is een hifu behandeling pijnlijk of gevaarlijk?

Wat is een HIFU behandeling?

Wat is een HIFU behandeling? Als eerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wat een HIFU behandeling is en wat het precies inhoud. HIFU staat voor High-Intensity Focused Ultrasound. Een HIFU-behandeling is een medische behandeling die gebruikmaakt van geconcentreerde ultrasoon golven om weefsel in het lichaam te verwarmen. Door het genereren van korte temperatuurstijgingen tot boven de 65°C, stimuleert HIFU de collageenproductie en cel vernieuwing, wat uiteindelijk leidt tot een strakkere huid en een facelift effect.

Is een hifu behandeling pijnlijk of gevaarlijk

Is een HIFU behandeling pijnlijk?

Zoals we hierboven al hebben genoemd kunnen te temperatuurstijgingen dus oplopen tot boven de 65°C. We snappen dat dit misschien kan afschrikken en als erg pijnlijk gezien kan worden. Toch is een HIFU behandeling over het algemeen niet zo pijnlijk als gedacht zou worden en is het voor de meeste personen goed te verdragen. Sommige mensen ervaren een lichte tinteling, warmte of prikkelend gevoel op de huid. Jij kunt altijd je verwachtingen of zorgen bespreken met de huidtherapeut voordat je een HIFU behandeling ondergaat.

Is een HIFU behandeling gevaarlijk?

Naast de vraag of een HIFU behandeling pijnlijk is, wil je natuurlijk ook weten of een HIFU behandeling gevaarlijk is en of er risico’s aan verbonden zitten. Een HIFU behandeling is niet gevaarlijk, mits dit door een professionele huidtherapeut wordt uitgevoerd. Het is belangrijk dat je altijd kiest voor een ervaren en gecertificeerde kliniek die jou op een veilige manier kan behandelen. Een HIFU behandeling heeft vrijwel geen hersteltijd in vergelijking met bijvoorbeeld een chirurgische ingreep en laat daarbij ook geen littekens achter. Daarbij worden bij een HIFU behandeling de natuurlijke lichaamsprocessen gestimuleerd, waardoor het zorgt voor een hele natuurlijke manier van huidverstrakking is.

Hifu behandeling

HIFU behandeling nadelen

Zijn er dan wel nadelen aan een HIFU behandeling? Er zijn over het algemeen weinig nadelen aan een HIFU-behandeling. Eén van de nadelen van een HIFU behandeling kan zijn dat de huid tijdelijk na de behandeling 48 uur licht gezwollen of lichtrood is, maar dit trekt vaak redelijk snel weer weg. Een ander nadeel kan zijn dat er vaak meerdere behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat. Ongeveer zijn er zo’n 1 tot 3 behandelingen nodig. Daarnaast geeft een HIFU behandeling ook geen permanent resultaat. Om het optimale resultaat te blijvend behouden is het nodig om één keer per jaar een onderhouderbehandeling te laten uitvoeren. Ook duurt het even voordat het resultaat zichtbaar is. Dit komt omdat de collageenproductie na de behandeling eerst nog even op gang moet komen en de werking van de behandeling door blijft gaan in de huid. Vaak zal je na 3 maanden duidelijk resultaat kunnen zien. Een HIFU behandeling zorgt voor een heel natuurlijk eindresultaat.

Een veilige en effectieve HIFU behandeling bij Kristal Skin & Laser Clinic

Ben je op zoek naar een huidkliniek voor jou HIFU behandeling? Bij Kristal Skin & Laser Clinic zijn onze huidtherapeuten gespecialiseerd in de HIFU behandeling. Zo verzekeren wij jou altijd van een HIFU behandeling die niet pijnlijk en gevaarlijk is. Heb je nog steeds vragen over de behandeling of wil je graag meer informatie? Tijdens een gratis intakegesprek beantwoorden onze huidtherapeuten al je vragen, voorzien ze je van het beste advies en stellen zij eventueel een persoonlijk behandelplan op. Plan vrijblijvend een gratis intakegesprek in, dan zien we je graag snel bij ons in de kliniek.

De beste zorg voor jouw huid

Bent u op zoek naar een clinic die uw huid weer laat stralen?

Bij Kristal Skin & Laser Clinic bent u aan het juiste adres. Plan dircet een intakegesprek in en wij bespreken met u de beste oplossing