Oedeemtherapie

Bent u opzoek naar een professionele huidtherapiepraktijk? Zowel cosmetische als medische huidbehandelingen.

✓ Bel ons op 020-6163509
✓ Mail ons naar info@kristalskinclinic.nl
✓ Telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00

Oedeemtherapie

Heeft u last van lymfoedeem? Lymfoedeem is een vervelende en (vaak) chronische aandoening. Lymfoedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel. Deaan- en afvoer van weefselvocht is verstoord vanwege een stoornis in het lymfestelsel, bijvoorbeeld na een operatie, waarbij de lymfeklieren zijn beschadigd, of door een aangeboren afwijking. Lymfoedeem geeft hinder en kan leiden tot ontstekingen, zoals wondroos, maar ook gewrichts- en huidklachten veroorzaken. Bij Kristal Skin & Laser Clinic zijn onze huidtherapeuten gespecialiseerd in de behandeling van lymfoedeem. Tijdens een intakegesprek met een van onze therapeuten wordt besproken of u in aanmerking komt voor oedeemtherapie en wordt een behandelplan voor u opgesteld. Aangezien een goede diagnostiek van groot belang is, heeft u hiervoor een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Tevens zijn onze huidthera- peuten ook gespecialiseerd in andere vormen van oedeem, denk aan lipoedeem of veneus oedeem.

Indicaties

De behandeling

Bij Kristal Skin & Laser Clinic zijn onze huidtherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van (lymf)oedeem. Tijdens een intakegesprek met een van onze therapeuten wordt besproken of u in aanmerking komt voor oedeemtherapie en wordt er vervolgens een behandelplan opgesteld. Aangezien een goede diagnostiek van groot belang is, heeft u hiervoor een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Tevens zijn onze huidtherapeuten ook gespecialiseerd in het behandelen van andere vormen van oedeem, denk aan lipoedeem of veneus oedeem.

Indien u voldoende aanvullend verzekerd bent kan gestart worden met de behandeling. Afwisselend zullen verschillende technieken gebruikt worden zoals manuele lymfdrainage, endermologie (LPG) en intermitterende pneumatische compressie (lymphapress). In veel gevallen zal, wanneer maximale oedeemreductie is bereikt, een therapeutisch elastische kous worden aangemeten om het behaalde resultaat te behouden.

Oedeemtherapie wordt vergoed op het moment dat de indicatie voor de oedeemtherapie chronisch is en/of er een beschadiging is van het lymfestelsel door bijvoorbeeld een operatie, bestraling of als aangeboren afwijking. Als er geen chronische indicatie is voor de oedeemtherapie dan wordt dit enkel vergoed uit de aanvullende verzekering.

Bij een chronische indicatie zal vanaf de 21ste behandeling de behandelingen vergoed worden. Dit betekent dat u de behandelingen 1 t/m 20 zelf zult betalen of uit de aanvullende verzekering. Houd rekening mee dat de eigen risico wel geldt bij de vergoeding van oedeemtherapie uit het basispakket.
· Behandeling 1 t/m 20: betaald u zelf
· Behandeling vanaf de 21ste behandeling: wordt vergoed uit de basisverzekering bij chronische juiste indicatie (primair, secundair lymfoedeem).
Oedeemtherapie wordt vergoed op het moment dat de indicatie voor de oedeemtherapie chronisch is en/of er een beschadiging is van het lymfestelsel door bijvoorbeeld een operatie, bestraling of als aangeboren afwijking. Als er geen chronische indicatie is voor de oedeemtherapie dan wordt dit enkel vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit geldt ook voor lipoedeem waarbij afwezigheid is van oedeem (vocht) component en cosmetische ingrepen.

Bij een chronische indicatie zal vanaf de 21ste behandeling de behandelingen vergoed worden. Dit betekent dat u de behandelingen 1 t/m 20 zelf zult betalen of uit de aanvullende verzekering. Houd rekening mee dat de eigen risico wel geldt bij de vergoeding van oedeemtherapie uit het basispakket.
· Behandeling 1 t/m 20: betaald u zelf
· Behandeling vanaf de 21ste behandeling: wordt vergoed uit de basisverzekering bij chronische juiste indicatie (primair, secundair lymfoedeem).

Waarom Kristal Skin & Laser Clinic?

Benieuwd waarom Kristal Skin & Laser Clinic u het beste kan helpen? Onze huidtherapeuten hebben ruime ervaring en beschikken over de juiste kennis zodat we elk huidtype op een veilige manier kunnen behandelen.

Ruime kennis en ervaring

Wij werken uitsluitend met ervaren en gediplomeerde huidtherapeuten. Daarnaast zijn onze huidtherapeuten BIG geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici.

Grote diversiteit aan huidbehandelingen

U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan huidbehandelingen voor zowel medische als cosmetische huidproblemen.

Veel ervaring met de getinte huid

Bij Kristal Skin & Laser Clinic hebben we ruime ervaring en de juiste apparatuur om de getinte huid op een veilige & effectieve manier te kunnen behandelen.

Oedeemtherapie? Plan vrijblijvend een intakegesprek in met onze huidtherapeuten zodat wij u direct verder kunnen helpen.

Hoe gaan wij te werk?

Voordat we aan de slag gaan met uw behandeling kunt u altijd langskomen voor een intake gesprek. Bekijk hier welke stappen wij samen doorlopen.

1. Afspraak inplannen

Je kunt gemakkelijk zelf een afspraak inplannen voor een intakegesprek via onze website of via het online afsprakensysteem, of u kunt bellen naar 020-6163509

2. Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek bekijken we uw situatie en uw huid, bespreken we de behandelmogelijkheden, geven we u informatie over de desbetreffende behandeling en kunt u natuurlijk al uw vragen stellen. Ook kan er gekozen worden om tijdens dit eerste gesprek een huidscan te maken met de Observ, dit hangt ervan af om wat voor een huidprobleem het gaat. We stellen voor u een persoonlijk behandelplan op en geven we u alvast een prijsindicatie.

3. Behandeling

Wanneer de behandeling wensbaar is kunnen we aan de slag gaan met de eerste behandeling. U kunt van te voren nog al uw vragen stellen en we vertellen u nogmaals wat u van de behandeling kunt verwachten en hoe de behandeling in zijn werking gaat. Daarna kan de behandeling van start gaan.

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen we u graag verder. U kunt ons bereiken door te bellen naar 020-6163509 of een mail te sturen naar info@kristalskinclinic.nl. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug om al uw vragen te beantwoorden.

"Wij zijn allemaal enorm geïnteresseerd in alles wat met de huid te maken heeft en wij willen graag iedereen helpen om zich helemaal zelfverzekerd te kunnen voelen in zijn of haar eigen huid."

Maryam Rahmatian

Huid- en oedeemtherapeut/ eigenaresse, Kristal Skin & Laser Clinic

Oedeemtherapie?

Meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder tijdens een intake gesprek. Plan een afspraak in zodat onze huidtherapeuten u kunnen voorzien van het beste advies

Oedeemtherapie?

Meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder tijdens een intake gesprek. Plan een afspraak in zodat onze huidtherapeuten u kunnen voorzien van het beste advies